Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Toprak Görmek

Rüyada Toprak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Toprak :
Rüyada toprak görülmesi mala yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında evinde bir küme toprak olduğunu görmesi; o kimsenin yorulmadan para kazanacağına, kişinin rüyasında üzerine bulaşmış bulunan toprağı silkelediğini görmesi; o kimsenin parasını boşa harcama yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Toprak :
Toprak görmek; mal ile yorumlanır. Evinde bir küme toprak gören, zahmet çekmeden para kazanır. Sarı toprak; altın, beyaz toprak; gümüş, kırmızı ve siyah toprak; paraya delalet eder. Üzerindeki toprağı silkelediğini gören, malını sarfeder. Üstüne toprak döküldüğünü gören, mal elde eder.
Toprak yemek, yahut onu saklamak; büyük kazanca işarettir. Bir kabın içine koyduğu toprağın azaldığını görene, ailesi ihanet eder. Rüzgarın toprağı savurduğunu görmek; halk için mal kaybına ve zulme işarettir. Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in Türbe-i Seriflerinden toprak yediğini gören, hacca gider.
Cafer-i Sadık için rüya şunların temsilcisidir. Mal, menfaat, dünya meşgalesi, rızk ve kadınlardan fayda.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Toprak :
Toprak insanlara işarettir. Bazı kere hayvanlara, dünyaya ve dünyadaki mahlukata işarettir. Toprak, fakire, ölüye ve kabre işarettir. Bundan dolayı bir kimse bir yeri kazsa ve toprağını çıkarsa, hasta ise veya yarımda hasta kimsesi varsa o yer onların kabri olur. Yolcunun kazdığı yer onunyolculuğu, kazdığı toprak da kazanacağı mal ve menfaattir.üzerinden toprağı silkeleyip yere düşüren kimse zenginse malı gider ve ihtiyaç sahibi olur. Borçlu veya elinde bir emaneti varsa, borcunu öder, emaneti sahibine verir ve bundan so a elindeki bütün malı gidip toprağa girer. Elini toprağa vurmak ve toprağı karıştırmak, dövüşmeye, ortaklığa ve kazanca işarettir. Toprak üzerinde gezmek veya bastonla yere vurmak hayırlı yolculuğa işarettir.Bazı tabirciler toprakta yürümek, mal talep etmektir, Bundan dolayı toprağı biriktirse veya yese mal biriktirir ve eline mal geçer. Toprak başkasınınsa mal da başkası içindir. Topraktan bir şey yüklense, yüklediği kadarmenfaata uğrar. Rüyada evini şurup evden toprak yığsa hile ile hanımından mal alır. Toprağı kendi han ve dükkanından biriktirse geçiminden artırarak mal biriktirir. Avucuna toprak doldurup yürüdüğünü görse eline mal geçer.Evinin bacasından toprak süpürüp dışarı attığını görse, hanımının malı gider. Gökten çok olmamak üzere toprak yağdığını görmek hayırdır ve bir zararı yoktur. Kendi evinin yıkılıp, toz ve topraktan kendisine bir şey değdiğini gören kimse, mirastan mal alır. Toprağı başının üzerine koyduysa çirkin bir yolla eline mal geçer. Bir kimsenin üzerine, başına, gözüne v.s. birisinin toprakserptiğini görmek, toprağı serpen kimse, toprak serpileni kendi arzusuna uydurmak için ona mal infak etmesine işarettir.Gökten yağan toprak çok olursa gelecek azabia tabir edilir.Dükkanım süpürüp toprağını kumaş ve mal ile beraber dışarı çıkardığını görmek, bir yerden diğer yere göç etmeye işarettir.Toprak insanın ömrü ve hayatıdır. Toprak, rızka, ziraata, açlık ve yardıma işarettir. Temiz ve güzel toprak üzerine oturmak saadet ve yardıma işarettir.Toprak görmek ve teyemmüm gerektiren çetin yolculuğa işarettir.Toprak görmek ihtiyaçların çabukça giderilmesine ve vaadinin yerine getirilmesine işarettir. Servet sahibi kimse malının yanında ve üzerinde toprak olduğunu görse malı helak olur.

İhya Rüya Tabirleri
Toprak :
Toprak insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne; insanın ömrü ve hayatına, rızka, ziraate, açlık ve tokluğa, Temiz ve güzel toprak üzerine oturmak mutluğa ve yardım görmeye, Toprak bazen din hususunda şüpheye düşmeye yahut insanın varacağı son yere, Hastanın toprak kazması ölmesine, yolcununki kazancına, bekarın tıprak kazması evlenmesine; Toprak olduğunu görmek kibrini kırmaya, inzivaya çekilmeye yahut insanlar nezdinde değer ve kıymetinin iyice artmasına, Elindeki veyaüzerindeki toprağı silkelemek zengin için mal telefine, yoksul için borcunu ödemeye, emaneti sahibine vermeye, Toprakla her çeşit muamele kazanca ve dünyalığa delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Toprak Kazmak, Yer / Yeryüzü.)
Tiflisi Tabirleri
Toprak :
» İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada toprak görmenin dört tabiri vardır:

1-Mal

2-Menfaat

3-Dünya uğraşı

4-Söz sahibi birinden menfaat elde etme.

» İbn-i Sîrîn: Toprak görmek; azlık veya çokluk durumuna göre paraya…

Evinizde toprak olduğunu görmek; toprak miktarınca zahmetsizce mal elde edeceğinize…

Toprak üzerinde yürümek, toprak yemek, toprak toplamak veya toprak taşımak; paraya…

» Kirmanî: Evinizden dışarıya toprak taşıdığınızı ve serptiğinizi görmek; malınızı harcayacağınıza…

Elinizle torak serptiğinizi görmek; serptiğiniz toprak miktarınca gelir elde edeceğinize ve para biriktireceğinize işarettir.

---
Toprak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.