Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Yastık Görmek

Rüyada Yastık Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Yastık :
Bu rüya, hizmetkarları temsil eder. Yastık üzerinde oturduğunu gören, bir cariye satın alır veya kendisine hediye edilir. Yastığı yüklendiğini görenin, zikri kaybolur. Adı unutulur. Yastık dolduran, bir kadınla münasebette bulunur. Birçok yastıklar toplayan; kadınları, cariyeleri ve hizmetçileri toplar. Yatağı üzerine yastıklar koyduğunu görenin, hizmetçileri ve bağlıları çok olur.
Kirmani şöyle diyor: Rüyasında evinden yastığının çalındığını görenin karısını, biri aldatmak ister. Bir rivayete göre ise, o evdeki hizmetkar vefat eder.
Ebu Said'ül Vaaz diyor ki: Duvar yastığı, hizmetkarlar ile tabir olunur. Çalınması, kaybolması yahut yanması, onlardan birinin vefatına işarettir. Başka bir görüşe göre yastık, evlatla tabir olunur.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla manalandırıyor: Hademe, cariye, reislik, dinde temizlik ve takva. Yastıktan kastedilen yüz yastığıdır. Duvar yastığı zevcenin sembolüdür. Bu yastığa dayandığını gören, karısına itimat eder. Bir rivayete göre güvenilir bir alimle tevil edilir. Yastık nev'inden ufak ve yuvarlak minderler görmek; hayra delalettir. Böyle bir minderin üzerinde oturduğunu gören layıksa, büyük bir mevkie gelir. Ehil değilse, evlenir.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Yastık :
Rüyada yastık görmek, ev sahibine ve halka hizmet eden bir kadına işarettir. Rüyada yüz yastığı gören kimse, bir kadının sırrını bilen ve onu halktan gizleyen bir kadına işarettir.Rüyada yastıkta görülen yırtıklık yaşlılık ve darlık gibi durumlar, rüya sahibinin hizmetçisine aittir.Avam halkın yastık görmeleri, onların arkadaşları ve dostlarına işarettir. Yastıklar, yataklarla tabir edilir. Bazı tabirciler, yastık, evlattır, dediler.Yastık alim ve fakih kimseler için selah-i hal ve muttaki olmalarıyla tabir edilir. Rüyada yastıklarda görülen iyilik ve güzellik, rüya sahibinin hizmetçilerine, aittir.Rüyada görülen bir yastık sırtına aldığını gören kimseye, alim kişilerdir, dediler. Yastık, zevce veya dost yahut çocuk ya da şefkatli bir anadır.Bazen de yastık, rahatlığa yahut sağlam kimse için hastalığa işarettir. Rüyada görülen dört köşeli yastık şerefli bir rütbedir.

İhya Rüya Tabirleri
Yastık :
  • Yüz yastığı ev sahibine, arkadaş ve dostlara, kulluk yapmakta sebat göstermeye,
  • devlet başkanı için sağlam hazineye, hayırsever bir kadına,
  • Yastık rahata, ailesine düşkün kadına, bazen hastalanmaya;
  • Köşeli yastık (koltuk yastığı) şerefli rütbeye,
  • Sırt yastığı alim kimseye delalet eder.
  • Tiflisi Tabirleri
    Yastık :
    » İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada yastık görmenin beş tabiri vardır:

    1-Hizmetkâr

    2-Cariye

    3-Riyaset

    4-İnanç güzelliği

    5-Dindarlık ve adalet.

    » Allame Meclisî: Yastık; mutluluğa işarettir.

    » İbn-i Sîrîn: Yastık, hizmetkâra…

    Yeşil ve yeni bir yastık aldığınızı veya başkasının size verdiğini görmek; salih ve takvalı bir işçiyi istihdam edeceğinize…

    Yastığınızın kirli, siyah veya sarı olduğunu görmek; yukarıdakinin aksine…

    Yastığınızın yırtıldığını, yandığını veya kaybolduğunu görmek; bir işçinizin kaybolacağına, kaçacağına veya bir sıkıntıya işarettir.

    » Çağdaş Ulema: Yastık satın almak; yorgun olduğunuza ve dinlenmeniz gerektiğine…

    Bir yastığın üzerine uzanmak; zor bir durumla karşılaşacağınıza ve birilerinden yardım alacağınıza işarettir.

    ---
    Yastık rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.