Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Yüzük Görmek

Rüyada Yüzük Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Yüzük :
Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyasında kendisine bir yüzük verdiklerini ve bununla mühürlediklerini gören, layıksa en büyük makama ulaşır. Zenginse, malı artar. Savaşta ise, muzaffer olur. Dindarsa, ibadeti ziyadeleşir. Fakirse, geçimi düzelir. Rüyasında bir padişahın kendisine hatem (mühür veya onun yerine kullanılan yüzük) verdiğini görenin kendisi yahut bir akrabası devletten menfaat sağlar.
Ibn-i Sirin demiştir ki: Rüyasında hateminin(*) kaybolduğunu gören, işlerinde müşkülat çeker. Hatemin kaşını kaybetmek te böyledir. Hatemin kırılarak kayboldu-ğunu görenin, şeref ve makamı elinden gider. Fakat, kendisine bir şey olmaz. Hatem kaşının kırıldığını gören, mevki ve itibarına rağmen cesaretini, tedbirini ve dirayetini kaybeder. Hatemini birisine bağışladığını gören, malının bir kısmını satıp aldığı parayı elinde tutar. Padişah, vali vb. bir idareci rüyasında hatemini kaybederse, makamından olur. Hateminin yapılışını beğenmeyen, malından bazısını kaybettiği gibi hükumetten de zarar görür. Hateminin altından olduğunu görenin, bütün malı haramdır. Gümüş hatem, helal maldır. Hateminin demirden olduğunu gören, malsız kalır. Zelil olur. Aşağılanır. Öbür madenlerden imal edilmiş hatem de böyle yorumlanır.
Cabir'ül Mağribi diyor ki: Parmağında demirden bir hatem olduğunu gören, zengin ve kudretli olur.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Yüzük :
Yüzügünün taşının düştüğünü gören kimsenin çocuğu ölür yahutmalından bir şeyi kaybeder. Yüzüğün kırılması, hanımının boşanmasına işarettir. Yüzük, bir ev veya bir hayvanı satın almaya işarettir. Rüyada görülen yüzük eğer altından olursa erkek için zillet ve meskenettir. Demirden bir yüzük taktığını gören kimse, zorluk ve meşakkattan so a hayra nail olur. Yüzük altından ve kaşı da varsa bu rüya iyi ve hoştur. Yüzüğün kaşı olmazsa, kendisinde menfaati olmayan işlere işarettir.Bir kimse gümüşten bir yüzük takındığını ve hükmünü, murat ettiği şekilde yerine getirdiğini ve yaptığını görse, o kimse saltanata erişir.Yüzüğünün kaşının sallandığını gören kimse mevkiinden alınır, Vali olan bir kimse yüzüğünün çıkarıldığını görse işinden alınır, yahut mülkü elinden gider, ya da hanımını boşar. Kadın için bu rüya, kocasının yahut kendisininçok yakını olan bir kimsenin ölümüne işarettir.Bir kimse yüzüğünün halkasının kırılıp düştüğünü ve taşının kaldığını görse, saltanatı gider ve şöhreti kalır. Eğer yüzüğünün dar olduğunu görse, zulümkar bir kadından müzdarip olur. Yahut kendisinde çetinlik ve meşakkat olan bir şeye malik olur. Eğer rüyada emanet yüzük alsa, o kimse devamı olmayan bir şeye malik olur. işlemeli bir yüzük bulduğunu gören kimse, ev, hayvan ve hanım gibi birşeye nail olur. Yüzüklerin sokakta satıldığını görse, o kimse halkın reislerinin evini mülkünü satın alır.Bekar olan kimse rüyada yüzük takındığını görse, zengin bir kızla evlenir.Yüzük altın olursa alacağı hanım malı gitmiş bir hanımdır.Yüzüğün kaşı çocuktur. Eğer kaş mücevherden olursa tabir makam ve para ile saltanat ve devlete, çok mala, şöhrete, izzet ve şerefe işarettir.Yüzüğün kaşı boncuktan olursa, saltanatın zayıf olduğuna işarettir.Kaşın yeşil yakuttan olduğunu gören kimsenin, mümin, alim, zeki ve anlayışlı bir çocuğu dünyaya gelir. Ağaç parçasından yüzük, münafık bir kadındır. Peygamberimiz (S.A.V.) den veya alim bir kimseden gümüş yüzüğü almak, ilme nail olmaya ve müjdedir. Eğer alınan yüzük altındanotursa, onda asla hayır yoktur. Yüzüğün demirden olmasında da hayır yoktur. Bakırda da hayır yoktur. Dışı kabartılmış ve içi doldurulmuş yüzükler hile ve aldatmaya işarettir. Yahut büyük bir şeyi veya çok menfaati istemeye işarettir. Kalay yüzük, kendisinde zayıf olan bir kuvvettir.Bir kimse yüzüğünün şiddetlice çıkarıldığını görse o kimsenin devleti yahut yüzüğün nispet edildiği şey ondan gider. Yüzüğünün kaybolduğunu gören kimse malik olduğu şeyde kötü gördüğü bir şey meydana gelir ve ona sabıreder. Rüyada yüzük görmek, makam, mal, zenginlik, geçim, bolluk ve berekete işarettir.

İhya Rüya Tabirleri
Yüzük :
  • Eşe, cariyeye, çocuğa, velayete, ev veya araba satın almaya;
  • Yüzük taşının düşmesi çocuğunun ölmesine ya da malından bir şey baybetmeye,
  • Altın yüzük kadın için süs ve güzelliğe, sevgi ve itibara, erkek için zillet ve meskenete (hor ve hakir olmaya),
  • Demir yüzük zorluk ve çitinlikiten so a hayra nail olmaya,
  • Fil dişinden yahut kemikten yüzük kadın için iyilik ve hayra,
  • Gümüş yüzük erkek için mülk ve saltanata,
  • Yüzük bulmak evlenmeye, çocuğu olmasına, işlemeli yüzük bulmak - ev, hanım, binit (hayvan veya otomobil) ... cariye gibi, daha jnce sahip olmadığı şeylere nail olmaya,
  • Yüzük kaşının sallanması ögrev ve yetikilerinin alınmasına,
  • Dar yüzük zorluğu olan şeye malik olmaya,
  • emanet yüzük devamlı olmayan bir şeye sahip olmaya delalet eder.
  • Tiflisi Tabirleri
    Yüzük :
    » İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada gümüş yüzük görmenin dört tabiri vardır:

    1-Memleket

    2-Kadın

    3-Evlat

    4-Mal.

    Altın yüzük; hayra alamettir.

    Kadın için yüzüğü kaşıyla birlikte kaybetmek; görkemini yitireceğine, malının telef olacağına veya çocuğunun vefat edeceğine işarettir.

    » Hz. Danyal (a.s): Nakışlı yüzük görmek; sahibi tarafından size hayır ulaşacağına…

    Bir şeyi mühürlemek için size yüzük verildiğini görmek; kendinize yakışır şeyler elde edeceğinize…

    Mescitte veya namaz sırasında birinin size yüzük verdiğini görmek; yüzüğü veren şahıs tacirse ticarette kar elde edeceğinize; hâkimse, onun tarafından bir bölgenin sorumluğuna atanacağınıza işarettir.

    » Allame Meclisî: Yüzük görmek; maddî bir sorumluluk üstleneceğinize…

    Kalaydan yapılmış yüzük görmek; sıkıntı ve musibete işarettir.

    » İbn-i Sîrîn: Yüzüğünüzün çalındığını veya kaybolduğunu görmek; işlerinizde sıkıntıya düşeceğinize...

    Yüzüğün kırıldığını ve yüzük taşının kaldığını görmek; saygınlığınızın ve görkeminizin devamlılığına…

    Yüzüğünüzü başkasına bağışlamak; sahip olduğunuz bazı şeyleri başkasına bağışlayacağınıza…

    Yüzüğü satıp ücretini almak; sahip olduğunuz malları satıp harcayacağınıza…

    Yüzüğü satıp karşılığında ücret almamak; bazı eşyalarınızı satacağınıza…

    Yüzük taşı görmek; saygınlığa...

    Yüzük taşının kırıldığını veya kaybolduğunu görmek; malınızın azalacağına veya akrabalarınızdan birinin öleceğine işarettir.

    » Cabir Mağribî: Parmağınızda demir yüzük olduğunu görmek; kuvvet ve zenginlik elde edeceğinize…

    Yüzüğünüzün bakırdan olduğunu görmek; asaletsiz kişilerden menfaat elde edeceğinize…

    Kristal yüzük görmek; avam tabakasından size bir şey ulaşacağına...

    Gümüş yüzük görmek; bir yerden elinize bir şey geçeceğine...

    Kendi yüzüğünüzü birine emanet ettiğinizi veya bağışladığınızı görmek; yüzüğü alan kişi de size başka bir yüzük vermişe, bir kadına evlilik teklifinde bulunacağınıza ancak bu teklifin reddedileceğine…

    Yazdığınız bir mektubu yüzükle mühürlediğinizi görmek; açık bir şekilde elinize bir şey geçeceğine…

    Yüzüğünüzü ve yüzük taşınızı bir arada görmek; yöneticiliğe işarettir. Aynı rüya kadınlar için kocaya, sıradan insanlar için makam ve saygınlığa işarettir.

    » Çağdaş Ulema: Yüzük görmek veya bulmak; birine âşık olacağınıza...

    Parmağa yüzük takmak; kasıtlı bir ihanete uğrayacağınıza…

    Parmaktan yüzüğü çıkarmak; kasıtlı bir ihanet neticesinde kötü olaylarla karşılaşacağınıza…

    Yüzüğünüzü kaybetmek; sevdiğiniz bir kimseden geçici olarak ayrılacağınıza…

    Yüzük hediye almak; iyi bir dost edineceğinize veya bir arzunuzun gerçekleşeceğine...

    Yüzük hediye etmek; aşk konusundaki arzunuzun gerçekleşmeyeceğine…

    Kırık yüzük görmek; ihanete…

    Nikâh/ evlilik yüzüğü görmek; sevdiğiniz bir kimseyi kaybetme korkusu içinde olduğunuza ve eğer bekârsanız, nişanlanacağınıza veya evleneceğinize…

    Nikâh yüzüğünü parmağınıza taktığınızı veya parmağınızda olduğunu görmek; nişan veya evlilik için uzun bir süre beklemeniz gerektiğine…

    Nikâh yüzüğünü parmağınızdan çıkarmak; duygusal bir ilişkiyi bozacağınıza veya ailevî bir tartışma yaşayacağınıza işarettir.

     

     

     

    Z

     

     

     

    ---
    Yüzük rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.