Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Çiğnemek Görmek

Rüyada Çiğnemek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Çiğnemek :
Bir kimsenin rüyasında bir şeyi dişleriyle çiğnediği-görmesi; kalem ile yorumlanır. Rüyanızda sakız çiğnediğinizi göreniz; bir sonuca bağlanmayan uzun uzadıya söz söyleyeceğinize işaretle tabir edilir. Bazı yorumculara göre: Bir kimsenin rüyasında kendisine ait bir yi çiğneyip ezdiğini görmesi; o kimsenin bir sözünden dolayı zarara yayacağına, kişinin rüyasında bir başkasına ait bir şeyi çiğneyip ezgini görmesi; rüya sahibinin o şeyin sahibine bir zarar vereceğine delalet eder. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyanızda sakızdan başka bir şeyi çiğnediğinizi görmeniz; sizin hasta olacağınıza, dolayısıyla yediğiniz şeyleri midenizin eritemeyeceğine yorumlanır. Bir kişinin rüyasında sakız çiğnediğini görmesi; o kimsenin şaibeli bir mala sahip olacağına, bazen de rüyada sakız çiğnendiğinin görülmesi; rüya sahibinin Lût kavminin işlediği çirkin işi yapacağına delil sayılır.
Nablusi Rüya Tabirleri
Çiğnemek :
Rüyada sakızdan başka her şeyi çiğnemek, hasta olmaya ve ondan dolayı midenin yediği şeyleri hazmetmemesine delalet eder. Rüyada sakız çiğnediğini gören kimse, hakkında dedikodu ve hatta münakaşa ve şikayet konusu yapılan bir mal elde eder. Bu, aşırı temahkar olmasından ileri gelir. Bazan da rüyada sakız çiğnemek Lut kavminin fiillerindendir. Rüyada yenmeksizin ağızda çiğnenen her şey, çiğnendiği miktarca sözü tekrarlamaya delalet eder. Rüyada şeker kamışını çiğnemek de böyledir. Ancak tekrarladığı sözde bir tatlılık ve zevk vardır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Çiğnemek :
Rüyada sakızdan başka her şeyi çiğnemek, hasta olmaya işarettir. Rüyada sakız çiğnediğini gören kimse, hakkında dedikodu ve hatta münakaşa ve şikayet konuşu yapılan bir mal elde eder. Rüyada yenmeksizin ağızda çiğnenen her şey, çiğnendiği miktarca sözü tekrarlamaya işarettir. Rüyada şeker kamışını çiğnemek de böyledir.

İhya Rüya Tabirleri
Çiğnemek :
Ağızda bir şeyler çiğnemek tartışmalı mala, ağız kavgasına, Tatlı bir şey çiğnemek sözün güzelini tekrar etmeye, acı şey çiğnemek kötü kelam tekrarına; Ayaklarıya bir şey çiğnemek, çiğnediği şeyin temisil ettiği mal ve değeri -iyilik yahut kötülükten ne ise- ayaklar altına almaya, Kötü şeyi çiğnemek hayra, iyi şeyi çiğnemek şerre, Bir vasıtan altında kalarak yahut ayaklar altına alınarak çiğnenmek işlerin düzelmesine, tevazu ile birlikte gelecek hayırlara delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Sakız.)

---
Çiğnemek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.