Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Affedilmek Görmek

Rüyada Affedilmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Affedilmek :
Rüyanızda bir mahkeme salonunda bir hâkim karşısında bir suçtan dolayı affedildiğinizi görmeniz; Allah tarafından günahlarınızın bağışlandığına, sizin bir başkasını affettiğinizi görmeniz; affettiğiniz şahıstan bir iyilik geleceğine, bir hatanızdan dolayı anne ve babanızın sizi affettiğini görmeniz; onlara karşı saygınızda bir gevşemenin söz konusu olduğuna delalet eder. Bir başka yoruma göre: Rüyada affedildiğinizi görmeniz; suçlu durumunuzun bir müddet daha devam edeceğine, uzun süre de bu suç yüzünden zan altında kalacağınıza ve sevdiğiniz kimsenin ihanetine uğrayacağınıza işaret eder.
Nablusi Rüya Tabirleri
Affedilmek :
Cezaya müstahak olan günahkâr bir kimsenin rüyada Cenab-ı Hak tarafından suç ve kusurlarının affedildiğini görmesi: «(Habibim), o küfredenlere söyle ki eğer (sana düşmanlıktan vazgeçerlerse geçmiş günahları) yargılanacaktır.» (*) mealindeki âyet ile «(Habibim) iman edenlere söyle: Allah (C.C.)'ın günleri (nin çatıp geleceği) ni ümid etmeyenleri (n ezalarına) aldırış etmesinler. Çünkü (Allah) (C.C.) herhangi bir kavme (ancak) kazanmakta olduklarıyla mukabele eder.» (**) mealindeki âyet gereğince o kimsenin, doğru birisi olduğuna veya kefaret vermesine delâlet eder.

(*)Sûre-i Enfal, âyet: 38.
(**)Sûre-i Câsiye, âyet: 14.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Affedilmek :
Cezaya müstahak olan günahkar bir kimsenin rüyada Cenab-ıHakk tarafından suç ve kusurlarının affedildiğini görmesi, o kimsenin, doğru birisi olduğuna veya kefaret vermesine işaret eder.

İhya Rüya Tabirleri
Affedilmek :
Günahkar birinin rüyada Allah Teala tarafından affedildiğini görmesi tövbe ederek günahlarının affedilmesine veya kefaret vermesine, Bir kimsenin kendi kusurunu affettiğini görmek yüksek mertebeye ve uzun ömre; Gerek affedilmek gerekse affetmek mağfiretee, hidayet bulup güzel ameller işlemeye delalet eder.

---
Affedilmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.