Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Dünya Görmek

Rüyada Dünya Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Nablusi Rüya Tabirleri
Dünya :
Rüyada dünyayı görmek, kadına delalet eder. Kadını görmek dünyalığa delalet ettiği gibi. Dünyayı terkettiğini gören kimse hanımını boşar. Bütün dünyanın helak olduğunu ve kendinden başka hiç bir ferdin kalmadığını gören kimse kör olur. Dünyanın kendisi için kararlaştığını ve bütün isteklerinin yerine geldiğini gören kimse fakirliğe düşer ve helak olur.
Rüyada dünyayı görmek, oyun ve oyuncağa, hilelere, ahdi bozmaya, güçlük ve çetinliğe, haydutluğa ve sözünden dönmeye delalet eder. Bazan da bu rüyayı görmek, hanım, mal ve çocuğa delalet eder. Dünyayı görmek, ziraata ve onda ticaret yapıp fayda elde etmeye, iyilik ve ondan faydalanmaya işarettir. Dünya, yolcu için konağa, yıkık eve ve alçak bir kadına delalet eder. Dünya, ağrılara, hastalıklara, borç ve kefalete, darlığa, sıkıntıya, zillete, işten çıkarılmaya, mutevelli-liğe, olgunluk ve azgınlığa, sevgiliye ve iki yüzlü kimseye delalet eder. Eğer çirkin bir surette görünürse, Allah Teala (C.C.) o kimseye inayet eder. Dünyaya sırtını çevirirse (rüya sahibi) zühdve takvayı seçer.
Rüyayı gören, dünya ile sarmaş dolaş olur, yahut dünya ile cinsî münasebette bulunursa dünyadan istediği ve arzu ettiği şeye nail olur. Eğer rüyayı gören, dünyayı istese fakat dünya kendisinden kaç-sa, meydana gelecek fitneye yahut dünyayı kazanmada güçlük ve sıkıntı çekmesine delalet eder. Bazan da dünya Kur'an-ı Kerîm'e delalet eder.
İhya Rüya Tabirleri
Dünya :
Kadınla tabir edilir. Dünya oyun ve eğlenceye, türülü türlü hallere, insanoğlunun karşılaşacağı durumlara, Dünyanın çirkin bir surette görünmesi Allahü Teala'nın inayetine, Dünyaya meylettiğini ve sadece dünyalık istediğini görmek değeri az olan şeyi değğerli olan şeye tercih etmeye, Dünyaya sırtını dönmek züht ve takvaya, Onunla sarmaş dolaş olmak ve onu kucakladğını görmek dünyadan istediği şeyin hasıl olmasına, Dünyayı istediği halde, onun insandan kaçması arzu edilen şeylerin gerçekleşmemesine, Bazen dünya, Kuran-ı Kerim'e delalet eder.

---
Dünya rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.