Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Gerinmek Görmek

Rüyada Gerinmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Gerinmek :
Bir kimsenin rüyasında gerindiğini görmesi; o kişinin bir işten usandığına ve tembel bir kimse olduğuna işaret eder. Gerinmek bazen de meşakkatten sonra rahatlığa, gerinen kişi hasta ise; öleceğine, sağlam ise ve özellikle de gerinme esnasında esniyorsa; hasta olacağına işaret eder.
Nablusi Rüya Tabirleri
Gerinmek :
Rüyada gerinmek, bir işte usanmaya, tembelliğe delâlet eder. Bir kimse aç adamlar gibi gerindiğini görse, içlerinde müstakil olarak hareket etmeye ve zalim olmasına delâlet eder. Rüyada ölünün gerinmesi, o ölünün azabının evlâd ve geri kalanlarına ait olmasına delâlet eder.
Gerinmek, Allah-ü Tealâ Hazretlerinin «Işte o, (Peygamberi ve (Kur'ân'ı) tasdik etmemiş, namaz da kılmamış fakat (üstelik Kur'-ân'ı) yalanlamış (imana) arkasını dönmüş sonra da çalım sata sata yürüyerek ehline gitmişti» (Sûre-i Kıyame, âyet 31-33.) mealindeki âyet gereğince kibirlenmeye, böbürlenmeye ve dinsizliğe delâlet eder.
Gerinmek, bazan meşakkatten sonra rahatlığa delâlet eder. Gerinen hasta ise ondan korkulur, sağlam ise hasta olur, özellikle gerindiği vakit esniyorsa.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Gerinmek :
Rüyada gerinmek, bir işte usanmağa, tenbelliğe işaret eder. Rüyada ölünün gerinmesi, o ölünün azabının evlad ve geri kalanlarına ait olmasına işaret eder. Gerinmek, bazen meşakkatten so a rahatlığa işaret eder.Gerinen hasta ise ondan korkulur, sağlam ise hasta olur.

İhya Rüya Tabirleri
Gerinmek :
Tembellik ve uyuşukluğa, kibir ve gurura delalet eder.

---
Gerinmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.