Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Divit Görmek

Rüyada Divit Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Divit :
Rüyada divit görülmesi; onun kıymeti nispetinde, izzet, devlet ve yüksekliğe yorumlanır. Kişinin rüyasında bir divit görmesi; o kimsenin mala nail olacağına veya bir hizmetçi alacağına veyahut da evleneceğine, ya da bir kadın tarafından menfaate erişeceğine yorumlanmaktadır. Rüyasında divit bulduğunu gören kimsenin, akrabası veya hanım veyahut da başkaları ile aralarında bir düşmanlığın meydana geleceğine işaret eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Divit :
Rüyasında herhangi surette divit ve hokkaya sahip olan; bir akrabasıyla düşman olur. Hokkasını kaybeden, kıran veya çaldıran; dul bir kadınla evlenir. Hokkaya mürekkep koyup kalem ile karıştıranın, gayr-ı meşru bir çocuğu olur. Altından divit ve hokka görmek; derin derin düşünmek mecburiyetine işarettir. Hokkasının gümüşten olduğu gören; evlenir veya bir cariye satın alır. Sarı dökmeden hokka menfaate, demirden hokka; işlerinde kuvvet ve sebata, bakırdan hokka; az bir hayra, ağaçtan hokka; husumete yani düşmanlığa delalet eder.
Kirmani demiştir ki: Rüyasında bir divit veya hokka bulan; akrabasından bir kadınla evlenir. Hokkadan yazı yazdığını görmek; nikaha işarettir.
Ebu Said'ül Vaaz'a göre: Rüyasında bir hokka yahut divit bulduğunu görenin, yazı yazmak hususunda akranından üstün olur. Divit veya hokka alan; sanat erbabıysa işinden fayda görür. Bir hokka satın alan; münasip bir cariye satın alır. Içinde likasıyla beraber bir hokka bulan; hayırsever bir kadınla evlenir. Divit veya hokkadan bir şey bulaşmasının dört yorumu vardır. Bunlar: Hayır, haber, menfaat ve sabır. Elbisesi bulaşmaksızın üzerine mürekkep yayıldığını gören; şan ve şerefe kavuşur. Elbisesinin bulaşması, baras hastalığına delalettir.
İhya Rüya Tabirleri
Divit :
Divit ve dolmakalem yücelik, devlet ve saadettir. Dilit yahut dolmakalem bulundurmak asil davranışlı olmaya, Divit kişinin hanımına, bekarın evlenmesine yahut mala, Hastanın divit yahut dolmakalem görmesi şifa arayıp bulmasına delalet eder.

---
Divit rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.