Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Esir Görmek

Rüyada Esir Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Esir :
Rüyada esir görülmesi hürriyete yorumlanır. Bir kimsenin rüvasında bir başkası tarafından esir edildiğini görmesi; o kimsenin sevmediği bir işi bırakacağına, kişinin rüyasında bir esiri serbest bıraktığını görmesi; o kimsenin sevdiği bir işle meşgul olacağına delaletle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında bir savaşta düşmana esir olduğunu görmesi; o kimsenin bir işi için biriyle ortaklık kuracağına, kişinin rüyasında bir esir aldığını görmesi; o kimsenin ortaklıktan ayrılacağına veya yapmakta olduğu memuriyetinden istifa edeceğine işaret eder. Kişinin rüyasında esir düştüğünü görmesi; o kişinin başkasının malında gözü olduğuna veya borcunu inkâr ettiğine ya da bir borçtan dolayı evine haciz geldiğine yorumlanır. Sâlimî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında esir olduğunu ve bundan kurtulduğunu görmesi; o kimsenin sıkıntı ve kederlerinden kurtulacağına, kişinin rüyasında bir esire iyilik ettiğini görmesi; o kimsenin hayır işleyeceğine ve Allah tarafından da kabul olacağına, esir olan bir kimsenin kendisini esaretten kurtardığını görmesi; o kimsenin âhiretini kazandığına işaret eder. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Kişinin rüyasında esir düştüğünü görmesi; keder, sıkıntı ve darlık ile yorumlanır. Bir kimsenin savaşta esir olduğunu görmesi; o kimsenin geçim sıkıntısı çekeceğine ve kedere maruz kalacağına, esir aldığını gören başka birini sıkıntıya düşüreceğine, bir kimsenin rüyasında esaretten kurtulduğunu görmesi; o kimsenin yokluktan varlığa, kederden sevince erişeceğine işaret şeklinde tabir olunur.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Esir :
Rüyada esir olduğunu görmek; iyi değildir. Bu rüyada hayır yoktur. Rüya sahibi şiddetli bir üzüntüye düşer. Bir padişahı esir olarak görmek iyidir. Esirler görmek; yüksek mertebe, itibar, hüküm ve nüfuza (güç, kudret) işarettir.
El Salimi demiştir ki: Rüyasında esir olduğunu, sonra bundan kurtulduğunu gören; üzüntü ve sıkıntılarından kurtulur. Esirlikten selamete çıkmak iyidir. Esir olup, dinin aleyhine hareket etmek iyi değildir. Esir olduğu halde, dininden dönmemek; hayırlıdır. Esire iyilik ettiğini gören, hayır işler. Bu iyiliği Allah (C.C.) katında makbul olur. Bir esirin kendi nefsini esaretten kurtardığını gören, ahiretini mamur etmek için çalışır.
Abdulgani'en Nablusi'ye göre rüyada esir olmak; üzüntü sıkıntı ve darlıkla tabir olunur. Savaşta esir olduğunu gören, zaruret ve keder içinde kalır. Esir aldığını gören başkasını sıkıntıya, üzüntüye sokar. Esaretten kendi nefsini satın almak, firar etmek veya esaretinin bittiğini görmek; genişliğe çıkmak, darlıktan kurtulup, feraha kavuşmaktır. Bu rüya, sahibi için sevinçle yorumlanır. Hasta ise, şifa bulur. Fakirse rahata çıkar. Hapisteyse kurtulur. Borcu varsa öder. Hulasa rüya, her haliyle hayırdır. (Bkz. Göz Altında Tutulmak)
Molla Cami Rüya Tabirleri
Esir :
Bir kimsenin rüyada kendisini esir olmuş görmesi,hayır ve rızka işarettir.Bazen de esirlik, sırlara vakıf olmakla tabir edilir.

İhya Rüya Tabirleri
Esir :

---
Esir rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.