Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Evlenmek Görmek

Rüyada Evlenmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Evlenmek :
Rüyada evlenildiğinin görülmesi; zenginlikle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında genç bir kimse ile evlendiğini görmesi; o kimsenin çok yakında zengin olarak bolluğa ve berekete kavuşacağına işaret eder. Kişinin rüyasında evlenmek için söz kestiğini görmesi; o kişinin büyük bir kimseden menfaat göreceğine, kişinin rüyasında bir gençle buluşup evlenme kararı aldığını görmesi; o kimsenin muradına ereceğine delalet eder. Bir kimsenin rüyasında evli olmayan bir kadına gizlice bir söz söylediğini görmesi; o kimsenin o kadınla evlenmek istediğine, rüyasında evli bir kadınla evlenmek istediğini görmesi; o kimsenin dünyada arzu ettiklerine nail olamayacağına, kişinin rüyasında bir kadınla evlenmek istediğini ve kadının da razı olduğunu görmesi; o kimsenin muradına ereceğine, kişinin rüyasında orta yaşlı bir kadınla evlenmek istediğini görmesi; büyük bir zenginliğe yorumlanır. Kirmânî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında hanımından başka bir kadınla evlendiğini görmesi; o kimsenin o kadının güzelliği derecesinde zenginliğe ve menfaate erişeceğine, kişinin rüyasında bilmediği ve tanımadığı hatta adını bile duymadığı bir hanımla evlendiğini görmesi; o kimsenin ya kendisinin veya evinden birisinin öleceğine işaret eder. Kişinin rüyasında kendisini güvey olmuş görüp eşini göremediğini görmesi; o kimsenin öleceğine, kişinin rüyasında bir ihtiyar hanımla veya kız kardeşi ile evlendiğini görmesi; o kimsenin büyük bir hayra ereceğine, kişinin rüyasında ölmüş bir kadınla evlendiğini görmesi; o kimsenin işlerinin karışacağına ve yaşantısının bozulacağına yorumlanır. Rüyanızda evlendiğiniz erkeğin veya kadının başka dine mensup olduğunu görmeniz; sizin kötü bir kadınla evleneceğinize, rüyanızda evli olan bir kadının başka bir erkekle evlendiğini görmeniz; bir çocuk doğurması ile tabir olunur.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Evlenmek :
Kirmani rahmetullah demiştir ki: Bekar bir erkeğin rüyada evlenmesi, evlendiği kadının güzelliği nispetinde hayır ve menfaattir. Rüya sahibi nüfuz, itibar, mevki ve servete kavuşur. Hiç tanımadığı o zamana kadar görmediği ve ismini bile sormadığı bir kadınla evlenmek; evinden veya yakın çevresinden birinin yahut bizzat rüya sahibinin vefatına işaret eder. Damat olduğu halde, zevcesini görmeyen hatta tanımayan ve güvey olduğunu deliller göstererek anlatmaya çalışan; vefat eder.
Ihtiyar bir kadınla yahut akrabasıyla evlendiğini görmek; büyük hayırdır. Bu rüyanın tabiri kadın için de aynıdır. Evlendiğinden halkın haberi olmayan ve zevcesini göremeyen hasta, vefat eder. Ölümü güzel olur. Merhametli bir kadınla evlenen ailesine seyyit ve reis olur. Ölmüş bir kadınla evlendiğini görenin ümidini kestiği bir işi tekrar hayat bulur. Fakat, evlendiği halde, gerdeğe girmezse; bu işteki muvaffakiyeti devam etmez.
Bazılarına göre, nikah caiz olmayan ölmüş bir kadınla izdivac eden; akrabasına iyilik eder. Buna mukabil nikah düşmeyen sağlıklı bir kadınla evlenen; akrabalarından ayrılır. Alakaları kesilir. Kadının evli bir erkekle evlenerek gerdeğe girmesi; o kadının işlerinin karışacağına, halinin değişeceğine işarettir. Bir ölüyle kendi evinde gerdeğe giren kadın, vefat eder.
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Evlilik rüyası, zenginliğe delalet eder.
İhya Rüya Tabirleri
Evlenmek :
  • Allah (c.c.) tarafından gelecek bir yardıma; yüksek bir makama geçmek için sarf edilen gayrete; borçlanmaya; üzüntü ve kedere;
  • Tanıdık bir kadınla evlenmek, o kadının kocasından menfaat elde etmeye,
  • Tanımadığı bir kadınla evlenmek ev değiştirmeye, maksadının hasıl olmasına ya da vefat etmeye,
  • Ölmüş biriyle evlenmek, ümidini kestiği bir şeyin gerçekleşmesine, Hasta birinin evlendiğini görmesi vefat etmesine,
  • Kendine nikah düşmeyen biriyle evlenmek aile fertlerinin başına geçmeye,
  • Dört kadınla evlenmek Peygamberimizin (s.a.v.) kabrini ziyaret etmeye delalet eder.
  • ---
    Evlenmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.