Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Gece Görmek

Rüyada Gece Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Gece :
Rüyada gece ve gündüz, yani karanlık ve aydınlık görmek; Ibn-i Sirin tarafından şöyle yorumlanmıştır: Karanlık gece görmek, hüzün ve gamdır. Mehtaplı, aydınlık, yıldızların parladığı bir gece ise; ferah, sevinç ve rahat geçimdir. Karanlık gecede, cadde olduğunu zannettiği belirsiz bir yoldan gittiğini gören; dinde doğru yol üzerindedir.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Geceyi aydınlık ve gündüz gibi güneş doğuyor görmek; hayır, menfaat ve murada nail olmaktır. Bütün dünyayı gece karanlıklar içinde görmek, o bölge ahalisinin üzüntü, korku ve endişe içinde kalacaklarına işarettir. Evini karanlık görmek; uzun yolculuğa delalet eder.
Içinde bulunduğu karanlığın, birden aydınlığa dönüştüğünü gören; sıkıntı ve üzüntüsünden kurtulur. Günahkarsa, tevbe eder. Fakirse, zengin olur. Zalimse, merhamete gelir. Kafirse iman eder. Karanlıkta iken aydınlığa gelen fakat, sonra yine karanlığa giren Allah korusun münafık(*) olur.
Cafer-i Sadık buyurmuştur ki: Rüyada karanlık, beş türlü tabir olunur. Bunlar: Küfür, hayret, işlerde güçlük, talihsizlik, günah ve dalalettir. Karanlıktan aydınlığa çıktığını gören kimse, dindar ve fakirse, zengin olur. Günahkar veya kafirse hidayete erer. Dünyayı gündüz ışıklar içinde gören; işlerinde doğru bir yol tutar. Ömrü uzun olur. Hayır ve hasenat işler. Makam ve itibar sahibi olur. Parlak, debdebeli bir günde bulunduğunu gören; gam ve kasavetten kurtulur.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Gece :
Rüyada görülen gece, işsizliğe ve boş durmaya işaret eder.Bir kimse rüyada zamanın tamamen gece olduğunu görse, o kimsenin dar geçindigine işaret eder.Eğer gecenin karanlıgının gittigini ve gündüz olduğunu görse ve insanlar da üzüntülü ve kederli olsalar bu üzüntü ve kederden kurtulurlar kuşatma altında iseler kuşatma kalkar,pahalılık içinde iseler, fiyatlar ucuzlar, kimseden şikayetleri varsa, şikayetleri gider.Gece, karı-kocayı bir araya getirmeye de işaret eder. Gündüz karı-kocanın ayrımalarına işaret eder. Karanlık gece, sapıklıktır.Eğer gecenin karanlığı şimşek ve gök gürültüsü ve rüzgarla beraber olursa,bu durumun görüldüğü yerde vaki olacak sapıklığa işaret eder. Bir kimse evinde karanlık görse, o kimse bir yola yolculuk eder.Gece ve gündüz birbirine zıt iki devlet ricaline işaret eder.Bazen gece ile gündüz iki düşman ve iki kuma kadına işaret eder. Bazen de gece, rahatlığa ve gündüz meşakkata işaret eder. Bazen gece nikaha bazende boşanmaya işaret eder.Bazen gece, alış-verişin durgunluguna, gündüz de alış-verişin artmasına kara ve denizde yolculuk yapmağa işaret eder. Bazen de gece denize ve gündüz karaya işaret eder.Bazen gece, ölüme işaret eder. Gündüz de öldükten so a dirilmeğe işaret eder.Bazen de gece ile gündüz iki adil şahide işaret ederler.Rüyada sabah oldu^unu gören kimse hasta ise, hastalıktan kurtulur veyaölür, mahpus ise, hapisten çıkar, günahkar ise günahtan tevbe eder. Ticaretinde durgunluk varsa ticareti canlanır.Gecenin gündüze ginnesi aksiyle tabir edilir.Bir kimse zamanın hepsinin gece olduğunu ve oranın halkı da bundan dolayı üzüldüklerini görse, fakirlik ve ihtiyaçlı olmaca, açlığa ve ölüme işaret eder.Bazen de gece ve gündüz hayır ve kötülükten uzak olan şeyi yaklaştırmağa işaret eder.Bazen de gece ve gündüz pişmanlığı gerektiren şeyi yapmağa işaret eder.Bazen de geceyi görmek zamanın değişmesine, birtakım olayların çıkmasına işaret eder.Gece,esmer kadına, gündüz beyaz kadına ve kadınların hamile oluşuna işaret eder.Geceyi görmek, elbiseye gündüzü görmek de maaşa işaret eder.Bazen de gece işleri gizlemeğe ve korkudan emin olmağa işaret eder.Gece teheccüd namazı kılan ve alışveriş yapanlar için arzusuna kavuşmağa işaret eder.

İhya Rüya Tabirleri
Gece :
Zifiri karanlık gece dalalete, Gece dinlenmeye, boş durmaya yahut işsizliğe, Bütün zamanın ayışığı olmaksızın gece olduğunu görmek hayatın yoksulluk içinde geçmesine, Zamanın tamamının gece olduğunu fakat ayışığı olduğunu görmek, devlet başkanı yohut cummhurbaşkanının bütün yetkileri başbakana devretmesine, Geceden gündüze erişmek sevinç ve neşeye, Gece, dargın karı-kocanın birleştirilmesine, Gök gürültülü, şimşekli ve fırtınalı gece, o yerde meydana gelecek sapıklığa, Gece inançsız sultana, gündüz müslüman sultana; gece ile gündüz iki hasıma yada iki adil şahide, Gece monoton hayata, yemin etmeye yahut ölüme, Hastanın sabah olduğunu görmesi iyileşmesine, Kadir, Regaib, Mirac, Beraat ve cuma gecelerini görmek bütün hayır kapılarının açılmasına, ilahi yarım ve ihsana delalet eder.

---
Gece rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.