Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Gusül Abdesti Almak

Rüyada Gusül Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Gusül :
Ibn-i Sirin demiştir ki: Denizde veya nehirde gusl ettiğini gören, Allah'tan korkan dindar biridir. Bir başka yoruma göre bu rüyayı gören; sıkıntısından kurtulur. Temiz ve saf suyla gusl eden, üzüntüdeyse; selamete çıkar. Borçlu ise; borcunu öder. Hastaysa; şifaya kavuşur. Allah'ın rahmetine mazhar olup korkularından kurtulur. Ahireti aydınlık olur. Bulanık veya pis su ile gusl eden; sonu hayır olmakla beraber, başlangıçta birçok dertlerle uğraşır. Cünub olduğu için, caiz olan bir şeyle gusl etmek; her bakımdan iyidir. Kullanılması caiz olmayan bir şeyle gusl etmek; bunun zıddıdır. Bu haldeyken gusl edecek su bulamayan; dünya ve ahirette zahmet çeker. Cuma ve bayramlar için gusl edenin; ahirette derecesi yüksek olur. Yıkanıp elbise giymek; bütün sıkıntılardan kurtulmaktır. Elbisenin yeni olması bu yorumu kuvvetlendirir.
Birini yıkadığını görmek; onu manen temizlemektir. Başkası tarafından yıkandığını görmek; yıkayan şahsın rüya sahibi hakkında güzel düşündüğüne delalettir. Yıkanırken kullanılması caiz olmayan bir şeyi görmek; bir konuda yanılmaktır.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Gusl; dinde temizliğe ve takvada ileri dereceye işarettir. Bir görüşe göre; şeref, itibar ve güzel isimdir. Rüyayı görenin bu meziyetleri artar.

---
Gusül rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.