Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Medine-i Münevvere Görmek

Rüyada Medine-i Münevvere Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Medine-i Münevvere :
Hz. Peygamber (a.s.)'ın kabrinin bulunduğu Medine-i Münevvere'yi rüyada görmek her zaman için hayra vesiledir. Bir kimsenin rüyasında Medine-i Münevvere'nin kapılarının birisi önünde veya Hücre-i Saadet'in kapısı önünde durup tövbe ettiğini görmesi; o kimsenin tövbesinin kabul edileceğine delaletle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında Hz. Peygamber (a.s.)'in kabrinden nur çıktığını görmesi; o kimsenin dini yönden şerefinin artacağına, kişinin rüyasında Kabr-i Şerif ile Minber-i Şerif arasında bulunduğunu görmesi; 0 kimsenin cennet ehlinden olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında Kabr-i Şerifi kendi evinde görmesi; o kişinin Hz. Peygamber (a.s.)'in şefaatine nail olacağına, kişinin rüyada Hücre-i Şerifi süpürdüğünü görmesi; o kimsenin dünya ve âhirette mutlu olacağına, kişinin rüyasında Hücre-i Şerifi yıkadığını görmesi o kimsenin bütün dualarının kabul olacağına, kişinin rüyasında Hücre-i Saadet'e arkasını dönerek oturduğunu görmesi; o kimsenin sünneti terk ettiğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Medine-i Münevvere'ye doğru gittiğini görmesi; o kimsenin hidayete doğru yol aldığına, kişinin rüyasında haremin minberinde hutbe okuduğunu veya orada okunan hutbeyi dinlediğini görmesi; o kimsenin Hz. Peygamber (a.s.)'in sünnetlerine ve vasiyetlerine uyduğuna işaret eder. Rüyanızda haremde namaz kıldığınızı görmeniz; sevabınızın çokluğuna ve cennet kapılarının size açılacağına yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Medine-i Münevvere :
Medine din ve dünya hayatı için hayırdır. Harem-i Nebi'de bulunmak, selamet ve berekettir. Harem-i Serif'in kapıları önünde veya Hücre-i Saadet'in kapısı önünde durup tevbe eden; istiğfar etmeye muvaffak olur. Hz. Peygamber Efendimizin kabirlerinden nur yükseldiğini görmek; büyük hayır ve şereftir. O'nun mübarek kabirleriyle, minber arasında durmak; Cennet ehlinden olmaya işarettir. Buralarda yakışıksız bir şey görmek, iyi değildir.
Kabr-i Nebi'yi evinde gören, şefaate mazhar olur. Buraları süpürmek, yıkamak; iki cihanda mes'ut olmaya delalettir. Hücre-i Saadete arkasını dönüp oturan, sünneten uzaklaşır. Burada ağlayan, şefaate nail olur. Çok sevinir. Hz. Peygamberimiz (S.A.V.)in sahabelerinden birinin kabrini ziyaret ettiğini gören, O'na tabi olur.
Cafer-i Sadık, bu rüyayı şunlarla tabir ediyor: Emniyet, rahmet, selamet, mağfiret, güzel rızk, Cennet, doğru yol, Medine-i Münevvere'ye gitmek üzere yolda olduğunu gören, hidayet bulur. Haremde oturmak, hutbe dinlemek, namaz kılmak; daima büyük sevaba ve hayra delalet eder. Haremyenden birinde komşu olduğunu görenin, ibadeti devamlı olur.
İhya Rüya Tabirleri
Medine-i Münevvere :
Peygamberimizin (s.a.v.) aydınlık şehri olan Medine'yi görmek yahut oraya girmek, din ve dünya ile ilgili birçok hayır ve iyiliklerin meydana gelmesine; Medine'yi görmek güzel geçime, emniyet ve güvene, rahmet ve mağfirete, üzüntüden ve diğer sıkıntılı ddurumlardan kurtuluşa, Medine, bir yere göç eden insan için orada hayır ve berekete nail olmaya, Kendini Mescid-i Nebevi'nin kapısında yahut Hücre-i Saadet'in önünde görmek tövbe etmeye delalet eder.

---
Medine-i Münevvere rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.