Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Nisa Suresi Görmek

Rüyada Nisa Suresi Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Nisa Suresi :
Rüyada Nisa Suresi’nin okunduğunun görülmesi değişik şekillerde yorumlanır. İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Nisa Suresi'ni okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kişinin hiç beklemediği bir yerden bir mirasa konacağına ve akrabalarının da çoğalacağına işaret eder. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: O kişinin idare edilmesi çok zor olan bir hanımla evleneceğine, eğer ilim öğrenmek isteyen birisi ise, çalışıp başarıya ulaşacağına yorumlanır. Hz. Ali (r. a. )'ın yorumuna göre: O kimsenin güzel konuşan, insanlarla çok iyi anlaşan, onların söylediklerine inanan ve kendi fikirlerini de onlara kabul ettiren, mantık sahibi ve akıllı bir kimse olduğuna işaret eder. Bazı tabircilere göre: O kimsenin zengin hanımlarla evlenerek onların malından yer ve uzun bir ömürden sonra mirasını da o hanımlara bırakarak vefat edeceğine delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Nisa Suresi :
Ibn-i Sirin'in kavline göre, bu Sureyi rüyasında okuyan yahut okunduğunu gören; miras yer, aile fertleri ve akrabaları çoğalır.
Kirmani diyor ki: Uzun ve hayırlı bir ömür sürer.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Halk arasında aziz olur. Doğru istikametiyle ve iffetiyle (namusuyla) tanınır.
Abdulgani'ye göre, huysuz bir kadına müptela olur. Ilim talep ediyorsa bunu başarır.
Hz. Ali ve Hz. Hamza'ya göre rüya sahibi kuvvetli, ikna edici bir konuşma kabiliyetine sahip olur. Sohbetlerinde çok delliler getirir.
Ibn-i Fuzale ile Kesai'nin yorumları da böyle. Bazı tabircilere göre rüya sahibi; miras taksim eder. Uzun ömrünün ardından mirası kadınlara kalır. Zengin kadınlarla sohbet eder. Onlardan miras yer
Molla Cami Rüya Tabirleri
Nisa Suresi :
Rüyada Nisa süresini veya ondan bir parça okumak,rüya sahibinin ömrünün sonunda geçinemiyeceği bir kadınla evlenmesine işarettir. Rüya sahibi talebe ise, ilminde mahir olmasına işarettir.

---
Nisa Suresi rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.