Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Öküz Görmek

Rüyada Öküz Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Öküz :
Rüyasında siyah bir öküze bindiğini gören, devlet hizmetine girer ve bundan faydalanır. Sarı öküze binmek; hastalıktır. Bir öküzün boynuzlarıyla, bulunduğu yerden uzaklaşan, azl edilir. Zarar görür. Yalnız boynuzladığını görmek, aile yüzünden üzülmektir. Öküz eti, bir alimin malına işaret eder. Derisi onun itibarıdır.
Cabir'ül Mağribi'ye göre iş gören bir öküzün kesilip parçalandığını görmek; bir şahsın katledilerek malının taksimine, çalışmayan bir öküzün kesildiğini görmek; o mekandaki muhteşem bir zatın vefatına işarettir. Bir öküzü katl edip etini yiyen, onun sahibini kahrederek malını alır. Zayıf ve rengarenk öküzlerin gezdiklerini görmek; bulaşıcı hastalığa, semiz öküzler ise; hayır ve berekete, tarlayı öküzle sürmek; bol ni'mete işarettir.
Ismail El'Eş-as demiştir ki: Bir öküzle uğraştığını gören, kıymetli bir zatla düşmanlık eder. Galip gelen dünyada kazanır.
Ibn-i Sirin diyor ki: Semiz öküzler görmek, berekettir. Zayıf ise bunun zıddıdır. Öküz eti maldır.
Cabir'ül Mağribi şöyle diyor: Öküzün kendisiyle konuştuğunu gören, hayret edilecek derecede refaha nail olur. Bir öküzü katledip etini yiyen, onun sahibini kahreder ve malını alır. Ayrıca bkz. Sığır.
İhya Rüya Tabirleri
Öküz :
Bakınız: Sığır.

---
Öküz rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.