Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Tapmak Görmek

Rüyada Tapmak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Tapmak :
Rüyasında ateşe taptığını gören, zalim devlet büyüklerine yardımcı olur. Kızgın ateşe tapan, haram peşinde koşar. Kızgın ateş; zalim bir idarecidir.
Ağaçtan yapılmış bir puta tapan, münafık bir adama yakın olur. Dedikodu ve yalan yoluyla ahbaplık tesis eder. Altından imal edilmiş put gören, istemediği bir işe başlar ve zarara uğrar. Bakır, demir, kurşun ve emsali bir madenden put görmek; dünyayı istemektir. Taştan put; katı kalpli bir adama yakın olup ondan fayda görmeye delalet eder. Toprak put; faydasız biriyle arkadaş olmaktır. Puta tapmak, iyiye yorulmaz. Günah ve zarara işarettir. Gümüş put, bir kadın için layık olmayan mua-melede bulunmaktır.
Cafer-i Sadık bu rüyayı, yalancı, batıl sözlü ve hilekar bir insanla ifade ediyor.
Abdulgani'ye göre, rüyasında puta taptığını gören; Allah'ı unutarak, batıla yönelir. Altından puta tapan, Allah'a ibadet etmeyen bir adama yakın olur ve ondan zarar görür. Bir rivayete göre malı gider. Dinde gevşek olur. Gümüş puta tapan; bir kadına fesatla erişmek için, dinini kullanır. Gördüğü puta ibadet etmeyen, çok mala kavuşur.
Bazı tabircilere göre put; insanı ibadetten alıkoyan, mevki, mal, sevgili, eş, evlat vb. şeylere işaret eder. Yanında put olduğunu gören, başka mezhepten yahut sağır, dilsiz, iz'ansız bir kadınla evlenir ve onun gibi bir evladı olur. Put, bir kadının veya çocuğun aşkına da delildir.

---
Tapmak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.