Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Terlemek Görmek

Rüyada Terlemek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Terlemek :
Rüyada terleme görülmesi; dünyaya ait bir zararla yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında ter içinde kaldığını görmesi; o kimsenin arzu ve isteklerinin yerine geleceğine, kişinin rüyasında alnından ter aktığını görmesi; o kimsenin çalışmak şartıyla isteklerine nail olacağına, kişinin rüyasında koltuk altı terinin çok kötü koktuğunu görmesi; o kimsenin zina yapacağına veya veba denilen bir hastalığa yakalanacağına işaretle tabir olunur. İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyanızda vücudunuzdan terinizin aktığını görmeniz; malınızdan zarar edeceğinize, rüyanızda terleyip elbisenizin ıslandığını görmeniz; evlatlarınız ve aileniz için servet biriktireceğinize, terinizin beyaz ve hoş kokulu olması helal mala, renginin bozuk ve kokusunun kötü olması ise haram mala yorumlanır. Kirmânî'nin yorumuna göre: Rüyada terlemenin görülmesi; istek sahibi için işinin olacağına, hastanın şifa bulacağına, fakir kişinin zengin olacağına, zengin olan kişinin zahmet ve eziyete maruz kalacağına, tüccar ve esnafın yorularak kazanacaklarına işaretle tabir olunur. Bir hastanın rüyasında terlediğini görmesi; o hastanın şifa bulup iyileşeceğine delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Terlemek :
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Ter içinde kaldığını gören, ihtiyaçtan kurtulur. Alnından ter akan, kendi gayretiyle maksadına erer. Koltuk terinin fena kokması, zina veya veba ile yorumlanır. Devlet idarecisinin koltuğundan fena ter kokuları duymak; onun zulum ederek mal biriktireceğine, dolayısıyle fena bir şöhret yapacağına işaret eder.
Ibn-i Sirin diyor ki: Vücudundan ter aktığını gören, malında zarar eder. Akan ter, yere düşerse; zarar çok büyük olur. Elbisesinin terden ıslandığını gören, ailesi için mal toplar. Güzel kokulu ve beyaz renkli ter, helal mala delalet eder. Kötü kokulu ve çirkin renkli ter, bunun aksidir.
Kirmani demiştir ki: Terlediğini görenin işi hallolur. Fakirse, mala kavuşur. Zenginse, zahmet çeker. Hastanın terlemesi, şifa habercisidir. Bir rivayete göre eceldir.
Abdulgani'en Nablusi şöle diyor: Rüyasında isteyerek terleyen, hasta ise, iyileşir. Sıkıntıda ise, feraha çıkar. Hastalık yahut yorgunluk sebebiyle terlediğini gören, hasta ise, vefat eder. Sağlıklı bir insan için aynı rüya zahmetli bir işe işarettir.
Vücudunun her tarafından ter çıktığını gören, mal kaybına uğrar. Kendine birinin terinden bulaştığını gören, o şahıstan mal temin eder. Hayır bulur.
Bazılarına göre terlemek; yorgunluğa delalettir. Bir kısım tabirci ise, eti yenen hayvan terini helal malla yorumlamıştır. Eti yenmeyen hayvanın teri ise, bu tabirin aksidir.
İhya Rüya Tabirleri
Terlemek :

---
Terlemek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.