Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Yelken Görmek

Rüyada Yelken Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Yelken :
Halid'ül Isfahani demiştir ki: Denizde yelkenleri açılmış gemi gören, halk arasında güzel bir şöhret sahibi olur. Yelkenleri kapalı ve bağlı görmek; bunun zıddıdır. Yelkenleri kendi eliyle açan, iyi bir ün kazanmak için hayırlı amellerde bulunur ve halka yardımcı olur. Yelkenleri kendi eliyle toplayan kötü fiilleri sebebiyle itibarını kaybeder.
Kirmani'ye göre rüyada yelken açmak; günahlardan kurtulmaya işarettir. Bazı tabirciler yelkeni, geminin hareketinin ana unsuru olmasından dolayı mal ile tabir etmişlerdir. Yelken açtığını görenin, kazanç sağlamak üzere bir işe teşebbüs edeceğini söylemişlerdir. Açtığı yelkenin rüzgarla dolup şiştiğini gören, başladığı işte muvaffak olup, mal biriktirir. Yelkenin rüzgarla kah dolup, kah söndüğünü gören; bazen kazanır, bazen kaybeder. Sişkin haldeki yelkenin birden boşaldığını görenin, malı elinden gider.
Gemide açtığı yelkeni iyi idare eden; işlerini ve ailesini güzel yönetir. Rüya sahibi tüccar ise, alış verişleri düzgün olur. Yelkeni iyi idare edememek, bu yorumun aksidir.
Ebu Said'ül Vaaz şöyle diyor: Rüyasında yelkenin parçalandığını görenin, işleri ve hayatı karışır. Yelkenin delinip, rüzgar tutamaz hale gelmesi, hastalık veya bir felaket yüzünden mal kaybına uğramaktır. Yelken yapmak ve yeniden dikmek; ticarete başlamaya delalettir. Yelkeni tamir etmek; onu yamamak; bozulan işlerin yeniden düzeleceğine işaret eder.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Yelken :
Rüyada görülen yelken, saltanattır. Rüyada kendisi için yelken yapıldığını gören kimse, saltanat, izzet ve şerefe erişir.Rüyada yelken satıcısını görmek yolculukiara ve rızık talep etmeye veya nikah için hazırlanmaya işarettir.

İhya Rüya Tabirleri
Yelken :
  • Gemi yelkeni görmek saltanata, izzet ve şerefe,
  • Yelken yapımcısını görmek rızık talebine, nikah için hazırlanmaya delalet eder.
  • ---
    Yelken rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.