Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Zekat Vermek Görmek

Rüyada Zekat Vermek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Zekat Vermek :
Bir kimsenin rüyasında zekat verdiğini görmesi; o kimsenin her türlü mal varlığının artacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında zekât aldığını görmesi; o kimsenin bir yerden menfaat göreceğine, bir yoruma göre de o kimsenin muhtaç duruma düşeceğine delalet eder. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Rüyada zekât verildiğinin görülmesi; malın artmasına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında linin zekâtını verdiğini görmesi; o kimsenin o sene malının alacağına ve bereketinin artacağına işaret eder. Rüya sahibi eğer zengin ise, parasının kat kat artacağına, eğer fakir ise refah ve huzura kavuşacağına yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Zekat Vermek :
Bu rüya; müjde, hayır, muvaffakiyet, selamet, şifa, borçtan kurtulmak, kolaylık, murat, aydınlık, hüzün, zafer ve rızk bolluğu ile yorumlanır.
Zekat verdiğini gören kimsenin, malı artar. Zekat almak; menfaate, başka bir rivayete göre fakir düşmeye delalet eder.
Abdulgani'en Nablusi şöyle diyor: Malının zekatını verdiğini görenin, o yıl malı çoğalır. Feyiz ve bereket hasıl olur. Rüya sahibi fakirse, Allah'ın (C.C.) lutfuyla refaha ve Saadete erişir. Zenginse,servti kat kat artar. Düşmandan muhafaza olur.
Tabirciler zekat rüyasını çok farklı olarak yorumlamış-lardır. Kimilerine göre bu rüyayı gören, gece namazını kılar, Allah (C.C.) için oruç tutar. Bazıları ise, rüya sahibinin bir sevdiğini kaybedeceğini beyan etmişlerdir. Azalarından birinin eksileceğini söyleyenler de vardır. Bir kısmına göre, rüya sahibinin makamı yükselir. Beladan kurtulur. Borcunu öder. Yorumcu rüyayı bütünüyle gözönüne almalı, rüya sahibinin durumuna da dikkat etmeli ve öyle yorumlamalıdır.
Ibn-i Kesir diyor ki: Zekat ayırdığını ve dağıttığını görenin, işleri kolaylaşır. Tevbe eder.
Fıtr sadakası verdiğini gören, çok namaz, kılar ve tesbih eder. Borcunu öder. O sene içinde hasta olmaz.
Zekat verilmesi vacip olan bir eşyadan fıtr sadakası vermek; menfaate işaret eder. Rüya sahibi fakirse, salih ameller işler, tevbesi kabul olunur. Günahkarlardan ise, tevbeye nail olur.

---
Zekat Vermek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.